O NAMA

Klub se nalazi u zagrebačkom naselju Granešina. Osnovan je pod nazivom Pionirski grad na inicijativu nekoliko nogometnih zaljubljenika. 1992. godine mijenja naziv u Concordia. Od 1995. do 1999. godine nosi naziv Concordia Zlaring, a od 1999. godine sadašnji naziv Nogometni klub Concordia. Klub se u svojoj povijesti natjecao u nižerazrednim ligama. Trenutačno se natječe u 1. Zagrebačkoj ligi.

Povijest imena NK Concordia

Izvorni  NK Concordia je osnovan 1906. kao Srednjoškolski športski klub, a nakon 1911. je djelovao kao Hrvatski športski klub s više sportskih sekcija. Poslije Prvog svjetskog rata se klub pod imenom Concordia-Viktorija udružio s članovima ŠK Viktorije, no ubrzo je vraćeno staro ime.

Klub je 1930. i 1932. osvojio prvenstva Jugoslavije, a 1940. prvenstvo Hrvatske. Klub je djelovao i u doba NDH, a 1945. godine je preimenovan u ‘Zeleni 1906’. Pod tim se imenom natjecao na prekinutom prvenstvu Zagrebačkog nogometnog dosaveza nakon čega mu se gubi trag.

Od 1992. godine ime NK Concordia nosi dotadašnji nogometni klub Pionirski grad iz Granešine u zagrebačkoj Dubravi.

Izvorni NK Concordia je od osnivanja do 1918. (po nekim izvorima 1921.) koristio igralište na “Elipsi” (Srednjoškolsko igralište u Klaićevoj), a nakon njegove izgradnje NK Concordia prešao je na stadion u Kranjčevićevoj ulici. Tada je to bio najveći zagrebački stadion. Na njegovom terenu je prvi puta u Zagrebu odigrana nogometna utakmica pod rasvjetom, a igrale su gradske reprezentacije Zagreba i Madrida.zgrada